Meat Biryani Recipe

Dum Mutton Biryani Recipe: A hearty mutton biryani that will impress your guests instantly. Biryani is a dish that everybody . Be it a dinner party or any celebratory occasion, biryani seems to be an ideal main dish to serve along with a spicy salan or refreshing raita. Ingredients in Dum Mutton Biryani: This mutton biryani recipe has layers of mutton and saffron-milk infused rice cooked 'dum' style. It has a host of aromatic spices 


The Spice:                                                                                                                     

1kg Meat

1kg Basmati Rice

2cup Oil

1 Biryani Masala Packet

250gm Yogurt

4 Medium Onions

4 Medium Tomatoes

Green Coriander Mint

Start Cooking:

First add oil and brown the onion then add tomato and fry it. when the tomayo is fried then add biryani spices and fry it then add the meat and fry it well add curd and drain the curd  water.

korma is ready. After that take a pan and boil the water put a littel spice in the water and let the water boiled add the rice after that close the pan well and apply it on the tail for 20 minutes and biryani is ready.

Let me know how you liked the recipe.  



گوشت بریانی کی ترکیب


دم مٹن بریانی کی ترکیب: ایک دلکش مٹن بریانی جو آپ کے مہمانوں کو فوری طور پر متاثر کرے گی۔ بریانی ایک ایسی ڈش ہے جسے ہر کوئی پسند کرتا ہے۔ خواہ وہ ڈنر پارٹی ہو یا کوئی جشن منانے کا موقع، بریانی مسالیدار سیلان یا تازگی بخش رائتہ کے ساتھ پیش کرنے کے لیے ایک مثالی مین ڈش معلوم ہوتی ہے۔ دم مٹن بریانی میں اجزاء: اس مٹن بریانی کی ترکیب میں مٹن اور زعفران کے دودھ والے چاول کی پرتیں ہیں جو 'دم' کے انداز میں پکائے گئے ہیں۔ اس میں خوشبودار مسالوں کی بھرمار ہوتی ہے۔


مصالحہ:


1 کلو گوشت


باسمتی چاول 1 کلو


تیل 2 کپ


مسالہ پیکٹ 1 بریانی


دہی 250 گرام


پیاز 4 درمیانہ


ٹماٹر 4 درمیانہ


ہرا دھنیا پودینہ


کھانا پکانا شروع کریں:


پہلے تیل ڈال کر پیاز براؤن کر لیں پھر ٹماٹر ڈال کر فرائی کر لیں۔ جب ٹمایو فرائی ہو جائے تو بریانی مصالحہ ڈال کر بھونیں پھر گوشت ڈال کر اچھی طرح بھونیں دہی ڈالیں اور دہی کا پانی نکال لیں۔


قورمہ تیار ہے. اس کے بعد ایک پین لیں اور پانی کو ابالیں پانی میں تھوڑا سا مصالحہ ڈالیں اور ابالنے والے پانی میں چاول ڈال دیں اس کے بعد پین کو اچھی طرح بند کر کے دم پر 20 منٹ تک لگا دیں بریانی تیار ہے۔


مجھے بتائیں کہ آپ کو نسخہ کیسا لگا۔