Onion Pakora Recipe

 

 Spinach and Onion Pakora Recipe


If you have some spinach and want to make the best use of it then worry not, here's a perfect recipe for the same. Spinach Pakora is a famous Pakistani snack recipe made during winters. Made with besan and fresh spinach leaves, it is a healthy snack recipe that people of all age group would love. This pakora recipe is best enjoyed when paired with a piping hot cup of masala tea.

Pakora

ingredients

·      Half spinach
·      Flour 1 cup
·      Onions 2 medium size chopped
·      Green chilies 2 diced finely
·      Green coriander half cup
·      White cumin half teaspoon
·      Turmeric one teaspoon
·      Red chilies chopped half teaspoon
·      Baking powder half teaspoon
·      Oil for frying
·      Salt According to taste 
  

   Step by Step Instructions - Preparation Recipe

1.    Filter the besan and finely chop the spinach, wash it and add it to the besan.

2.    Add everything except the oil and mix and keep for 15 minutes, then heat the oil and deep fry it.


Pakora

 

پالک اور پیاز کے پکوڑے بنانے کی ترکیب


اگر آپ کے پاس کچھ پالک ہے اور آپ اس کا بہترین استعمال کرنا چاہتے ہیں تو پریشان نہ ہوں، یہاں اس کے لیے ایک بہترین نسخہ ہے۔ پالک پکوڑا سردیوں میں تیار کی جانے والی ایک مشہور پاکستانی ناشتے کی ترکیب ہے۔ بیسن اور پالک کے تازہ پتوں سے تیار کردہ، یہ ایک صحت بخش ناشتے کی ترکیب ہے جسے ہر عمر کے لوگ پسند کریں گے۔ جب مسالہ چائے کے گرم کپ کے ساتھ جوڑا بنایا جائے تو اس پکوڑے کی ترکیب کا بہترین لطف اٹھایا جاتا ہے۔


اجزاء


آدھی پالک

آٹا 1 کپ

پیاز 2 درمیانے سائز کے کٹے ہوئے ۔

ہری مرچیں 2 باریک کاٹ لیں۔

ہرا دھنیا آدھا کپ

سفید زیرہ آدھا چائے کا چمچ

ہلدی ایک چائے کا چمچ

لال مرچ کٹی ہوئی آدھا چائے کا چمچ

بیکنگ پاؤڈر آدھا چائے کا چمچ

تلنے کے لیے تیل

نمک حسب ذائقہ

  

مرحلہ وار ہدایات - تیاری کا نسخہ


بیسن کو چھان لیں اور پالک کو باریک کاٹ لیں، اسے دھو کر بیسن میں شامل کر لیں۔


تیل کے علاوہ ہر چیز ڈال کر مکس کریں اور 15 منٹ کے لیے رکھ دیں، پھر تیل گرم کر کے ڈیپ فرائی کریں۔