Beef Pasande Recipe

Beef Pasande Recipe. Beef Pasande is a meat based dish originating from Pakistan. Beef Pasande recipe is made with leg of Beef, flattened into strips, marinated with salt, yogurt and all spices, and fried in a dish with seasoning. In each case, the process and ingredients remain the same though. Beef Pasande recipe can also be prepared in the form of kebab. Serve this delicious Beef Pasande recipe along with boiled rice, Naan, bread. Here is a simple and yummy Pasande recipe from the desk of cooking experts to make your each day special.

 

Beef Pasande Recipe

Ingredients

1kg beef without bone

2 medium onions, sliced

1tbsp. garlic past

1tbsp. ginger past

125gm pint yogurt

Salt

2 tbsp. ghee

2 tbsp. ground coriander

1 tbsp. gram masala

1 tbsp. ground red chili pepper

2 tbsp. paprika

1 tbsp. ground cumin

1tbsp. turmeric

 

How to Make Beef Pasande

Rub the salt into the meat. In a bowl marinate the meat in the yogurt for 4-5 hours in the refrigerator.

In a pan the oil and fry the onions till golden.

Add the garlic and ginger and all of the spices, stir and cook for 5-6 mines over low heat.

Add the meat and the yogurt mix and cook till the meat is tender about 40-50 minutes.

Ready beef pasande.

Serve with boiled rice and Nan bread.


Beef Pasande Recipe


بیف پسندے کی ترکیب


بیف پسندے کی ترکیب۔ بیف پاسنڈے ایک گوشت پر مبنی ڈش ہے جو پاکستان سے نکلتی ہے۔ بیف پاسنڈے کی ترکیب بیف کی ٹانگوں کے ساتھ بنائی جاتی ہے، اسے سٹرپس میں چپٹا کرکے، نمک، دہی اور تمام مسالوں کے ساتھ میرینیٹ کیا جاتا ہے، اور مسالا کے ساتھ ڈش میں تلا جاتا ہے۔ ہر معاملے میں، عمل اور اجزاء اگرچہ ایک ہی رہتے ہیں۔ بیف پسندے کی ترکیب کباب کی شکل میں بھی تیار کی جاسکتی ہے۔ اس مزیدار بیف پسندے کی ترکیب کو ابلے ہوئے چاول، نان، روٹی کے ساتھ پیش کریں۔ آپ کے ہر دن کو خاص بنانے کے لیے کھانا پکانے کے ماہرین کی میز سے یہاں ایک سادہ اور مزیدار پساندے کا نسخہ ہے۔


 



بیف پسندے کی ترکیب


اجزاء


  بغیر ہڈی کے گائے کا گوشت 1 کلو


  درمیانی پیاز 2 کٹی ہوئی۔


  لہسن ماضی 1 چمچ.


  ادرک 1کھانے کا چمچ۔


  پنٹ دہی 125 گرام


نمک


  گھی 2 کھانے کے چمچ۔


  دھنیا پسا ہوا 2 کھانے کے چمچ۔


  چنا مسالہ 1 کھانے کا چمچ۔


  پسی ہوئی لال مرچ 1کھانے کا چمچ۔


  پیپریکا 2 کھانے کے چمچ۔


  پسا زیرہ 1 کھانے کا چمچ۔


  ہلدی 1کھانے کا چمچ۔


 


بیف پاسنڈے بنانے کا طریقہ


گوشت میں نمک ملا دیں۔ ایک پیالے میں گوشت کو دہی میں 4-5 گھنٹے کے لیے فریج میں میرینیٹ کریں۔


ایک پین میں تیل ڈال کر پیاز کو سنہری ہونے تک فرائی کریں۔


لہسن اور ادرک اور تمام مصالحے ڈال کر ہلکی آنچ پر 5-6 مائنز تک پکائیں۔


اس میں گوشت اور دہی کا مکس شامل کریں اور تقریباً 40-50 منٹ تک پکائیں جب تک گوشت نرم نہ ہو جائے۔


بیف پسندے تیار ہیں۔


ابلے ہوئے چاول اور نان روٹی کے ساتھ سرو کریں۔