Today we make Vada Pav

Vada Pav recipe by Delicious cook recipes. Recipe of Vada Pav can be ready in approximately 30 Minutes and good to serve around 6-8 People. Follow all the steps recommended by Chef to get a perfect dish.

Vada Pav


Ingredients:

·       4 Potatoes boiled and mashed

·       Green chilies chopped 4

·       Ginger ½ tbsp.

·       Garlic ½ tbsp.

·       Curry leaves 4 to 6

·       Turmeric powder ½ tbsp.

·       Red chili powder ½ tbsp.

·       Oil 1 tbsp.

·       For the outer covering

·       Gram flour 3/4 cup

·       Baking soda a pinch

·       Oil 1 tsp.

·       Salt to taste

·       Oil for deep frying


Method:


For the Vada filling Pound the green chilies, ginger and garlic using a mortar and pestle.

Heat the oil and add the curry leaves and saute for a few seconds.

Add the pounded mixture and saute again for a few seconds.

Add the potatoes, turmeric powder red chili powder and salt and mix well.

Remove from the fire and cool.

Divide into 12 equal portions. Shape into rounds.

For the outer covering combine all the ingredients in a bowl and make a batter using approximately 1 cup of water.

Dip each round of the vada filling into the batter and allow it to coat the mixture well.

Deep fry in hot oil, till golden brown. Drain on absorbent paper and keep aside.

Serving Slice each pav into half and spread some mint chutney inside.

Place one vada in each pav and serve.

Vada Pav

                             

آج ہم وڈا پاو بناتے ہیں۔


وڈا پاو کی ترکیب بذریعہ مزیدار کھانا پکانے کی ترکیبیں۔ وڈا پاو کی ترکیب تقریباً 30 منٹ میں تیار ہو سکتی ہے اور تقریباً 6-8 لوگوں کو پیش کرنے کے لیے اچھی ہے۔ بہترین ڈش حاصل کرنے کے لیے شیف کے تجویز کردہ تمام اقدامات پر عمل کریں۔


اجزاء:


آلو ابلے اور میشڈ 4


ہری مرچیں کٹی ہوئی 4


ادرک آدھا کھانے کا چمچ۔


لہسن ½ کھانے کا چمچ۔


کری پتے 4 سے 6


ہلدی پاؤڈر ½ کھانے کا چمچ۔


لال مرچ پاؤڈر آدھا کھانے کا چمچ۔


تیل 1کھانے کا چمچ۔


بیرونی غلاف کے لیے


چنے کا آٹا 3/4 کپ


بیکنگ سوڈا ایک چٹکی۔


تیل 1 چمچ۔


نمک حسب ذائقہ


ڈیپ فرائی کے لیے تیل


طریقہ:


وڈا پاؤنڈ بھرنے کے لیے ہری مرچ، ادرک اور لہسن کو مارٹر اور موسل کا استعمال کریں۔


تیل گرم کریں اور اس میں کری پتے ڈال کر چند سیکنڈ کے لیے بھونیں۔


پسا ہوا مکسچر شامل کریں اور چند سیکنڈ کے لیے دوبارہ بھونیں۔


آلو، ہلدی پاؤڈر لال مرچ پاؤڈر اور نمک ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔


آگ سے ہٹا دیں اور ٹھنڈا کریں۔


12 برابر حصوں میں تقسیم کریں۔ گول کی شکل دیں۔


بیرونی ڈھکنے کے لیے ایک پیالے میں تمام اجزاء کو یکجا کریں اور تقریباً 1 کپ پانی کا استعمال کرکے ایک بیٹر بنائیں۔


وڈا فلنگ کے ہر گول کو بیٹر میں ڈبو کر مکسچر کو اچھی طرح سے کوٹنے دیں۔


گرم تیل میں گولڈن براؤن ہونے تک ڈیپ فرائی کریں۔ جاذب کاغذ پر نکال کر ایک طرف رکھ دیں۔


سرونگ ہر پاو کو آدھے حصے میں کاٹ لیں اور اندر پودینے کی چٹنی پھیلائیں۔


ہر ایک پاو میں ایک وڈا رکھیں اور سرو کریں۔