POTATO CUTLETS RECIPE                                                             

We make today Potato cutlets are a lovely simple addition to an evening tea or lunch/dinner menu. Sharing a quick potato cutlets recipe to make this yummy side dish.



POTATO CUTLETS

Ingredients

 

·        Potatoes: four medium sized (wash thoroughly)

·        Egg: one

·        Salt: to taste

·        Black pepper: to taste

·        Cumin powder: one table spoon

·        Red chili powder: 1/2 tabs

·        Green onions: two chopped

·        Green coriander

·        Green mint

·        Breadcrumbs: 1/2 cup

 

 

HOW TO MAKE POTATO CUTLETS

Boil the potatoes with the skin on. Mash into a smooth paste and add salt, black pepper, red chili powder, green onions, green coriander, green mint, cumin powder and breadcrumbs. Beat an egg separately and add to the mash potato.


What Health Benefits Of Potato?

 Potatoes are Dense in Nutrients

First things first, potatoes are dense in nutrients, such as calories at 161 kcal, carbohydrates at 36.6 grams, vitamin C benefits, vitamin B6 and benefits of potassium at 28%, 27% and 26% respectively.

 

Potatoes May be Good for Digestion

Potatoes are good for digestion because they are a source of nutrition for the gut’s beneficial bacteria. It is converted into short-chain fatty acid butyrate that protects the colon from inflammation as well as cancer.

 

Potatoes are filling

Studies have shown that potatoes are the most filling food items, because it contains a type of protein that curbs hunger.

 

Potatoes is vegetables

Potatoes are stem tubers and are considered a starchy vegetable. As the name implies, these vegetables contain more starch as compared to others. This isn’t bad. It means that the vegetable delivers more calories and typically less fiber.

 

Many people rice, or potatoes with meals. These choices add calories and give a full feeling to hungry families. Other types of starchy vegetables include:


POTATO CUTLETS


آلو کے کٹلٹس کی ترکیب


آج ہم آلو کے کٹلٹس شام کی چائے یا لنچ/ڈنر مینو میں ایک خوبصورت سادہ اضافہ ہیں۔ اس مزیدار سائیڈ ڈش کو بنانے کے لیے آلو کے کٹلٹس کی ایک تیز ترکیب کا اشتراک کرنا۔


اجزاء


آلو: چار درمیانے سائز (اچھی طرح دھو لیں)


انڈا: ایک


نمک: حسب ذائقہ


کالی مرچ: حسب ذائقہ


زیرہ پاؤڈر: ایک کھانے کا چمچ


لال مرچ پاؤڈر: 1/2 ٹیبز


ہری پیاز: دو عدد کٹی ہوئی۔


ہرا دھنیا


سبز پودینہ


بریڈ کرمبس: 1/2 کپ


آلو کے کٹلٹس بنانے کا طریقہ


آلو کو جلد پر رکھ کر ابالیں۔ ایک ہموار پیسٹ میں میش کریں اور نمک، کالی مرچ، لال مرچ پاؤڈر، ہری پیاز، ہری دھنیا، ہری پودینہ، زیرہ پاؤڈر اور بریڈ کرمبس شامل کریں۔ ایک انڈے کو الگ سے پھینٹیں اور میش آلو میں شامل کریں۔


آلو کے صحت کے لیے کیا فوائد ہیں؟


  آلو غذائی اجزاء میں گھنے ہوتے ہیں۔


سب سے پہلے، آلو غذائی اجزاء میں گھنے ہوتے ہیں، جیسے کیلوریز 161 کلو کیلوری، کاربوہائیڈریٹ 36.6 گرام، وٹامن سی کے فوائد، وٹامن بی 6 اور پوٹاشیم کے فوائد بالترتیب 28%، 27% اور 26% ہوتے ہیں۔


آلو ہاضمے کے لیے اچھے ہو سکتے ہیں۔


آلو ہضم کے لیے اچھے ہیں کیونکہ یہ آنتوں کے فائدہ مند بیکٹیریا کے لیے غذائیت کا ذریعہ ہیں۔ یہ شارٹ چین فیٹی ایسڈ بٹیریٹ میں تبدیل ہوتا ہے جو بڑی آنت کو سوزش کے ساتھ ساتھ کینسر سے بھی بچاتا ہے۔


آلو بھر رہے ہیں۔


تحقیق سے معلوم ہوا ہے کہ آلو سب سے زیادہ پیٹ بھرنے والی خوراک ہے کیونکہ اس میں ایک قسم کا پروٹین ہوتا ہے جو بھوک کو کم کرتا ہے۔


آلو سبزی ہے۔


آلو تنے کے تنے ہیں اور اسے نشاستہ دار سبزی سمجھا جاتا ہے۔ جیسا کہ نام سے ظاہر ہے، ان سبزیوں میں دوسروں کے مقابلے میں زیادہ نشاستہ ہوتا ہے۔ یہ برا نہیں ہے۔ اس کا مطلب ہے کہ سبزی زیادہ کیلوریز اور عام طور پر کم فائبر فراہم کرتی ہے۔


بہت سے لوگ کھانے کے ساتھ چاول، یا آلو کھاتے ہیں۔ یہ انتخاب کیلوریز میں اضافہ کرتے ہیں اور بھوکے خاندانوں کو مکمل احساس دلاتے ہیں۔ نشاستہ دار سبزیوں کی دیگر اقسام میں شامل ہیں: